Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło z pokruszonymi czekoladami, kakao i cukrem. Masę lekko studzimy. Następnie wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Na sam koniec dodajemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Ciasto wylewamy do blaszki (ok. 20x20) wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Brownie pieczemy około 35-40 minut.
W rondelku rozpuszczamy margarynę, dodajemy do niej cukier puder, kakao, wodę oraz odrobinę aromatu rumowego. Zagotowujemy do zgęstnienia. Polewamy ostudzone brownie. Możemy również posypać siekanymi orzechami włoskimi. Smacznego! :)