Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4334
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417207
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4334
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417207
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło z pokruszonymi czekoladami, kakao i cukrem. Masę lekko studzimy. Następnie wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Na sam koniec dodajemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Ciasto wylewamy do blaszki (ok. 20x20) wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Brownie pieczemy około 35-40 minut.
W rondelku rozpuszczamy margarynę, dodajemy do niej cukier puder, kakao, wodę oraz odrobinę aromatu rumowego. Zagotowujemy do zgęstnienia. Polewamy ostudzone brownie. Możemy również posypać siekanymi orzechami włoskimi. Smacznego! :)