Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mocno czekoladowe brownie z solonym karmelem. Wierzch ciasta można posypać orzechami:)
*Przepis na blaszkę o wymiarach 21 cm x 28 cm lub tortownice o średnicy 26 centymetrów.
Brownie:
Masło włożyć do rondelka i roztopić. Dodać 2 gorzkie czekolady i cały czas mieszając roztopić, odstawić z ognia.
W oddzielnej misce wymieszać rózgą kuchenną jajka z cukrem.
Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i wymieszać rózgą na gładką masę.
Dodać mąkę, sól,zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do blaszki lub tortownicy posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać na 160 stopni grzałka górna i dolna bez termoobiegu. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika i piec 30-35 minut
Solony karmel:
Do garnka/na patelnie wsypać cukier. podgrzać cukier na średnim ogniu i poczekać aż zbrązowieje. Gdy karmel będzie miał bursztynowy kolor dodać masło. Całość mieszamy do momentu jak karmel połączy się z masłem. Do karmelu dodajemy śmietankę i mieszamy do połączenia składników. Do gotowego karmelu wystarczy już tylko dodać sól:)
Wystudzone brownie polać gotowym karmelem,można dodać na wierzch dowolne orzechy:)
SMACZNEGO!!!
Przepyszne, miękko - kruche już od pierwszych chwil. Porcja na około 200 - 23...
Odsłon: 20998
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 11498
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 143
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 332
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 232
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 11498
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 143
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 332
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 232
Składniki
*Przepis na blaszkę o wymiarach 21 cm x 28 cm lub tortownice o średnicy 26 centymetrów. Brownie: Masło włożyć do rondelka i roztopić. Dodać 2 gorzkie czekolady i cały czas mieszając roztopić, odstawić z ognia. W oddzielnej misce wymieszać rózgą kuchenną jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i wymieszać rózgą na gładką masę.
Dodać mąkę, sól,zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do blaszki lub tortownicy posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać na 160 stopni grzałka górna i dolna bez termoobiegu. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika i piec 30-35 minut
Solony karmel: Do garnka/na patelnie wsypać cukier. podgrzać cukier na średnim ogniu i poczekać aż zbrązowieje. Gdy karmel będzie miał bursztynowy kolor dodać masło. Całość mieszamy do momentu jak karmel połączy się z masłem. Do karmelu dodajemy śmietankę i mieszamy do połączenia składników. Do gotowego karmelu wystarczy już tylko dodać sól:)
Wystudzone brownie polać gotowym karmelem,można dodać na wierzch dowolne orzechy:) SMACZNEGO!!!
Przepisy Desery
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Desery
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Desery
Prezydent
Kruche ciasteczka z cukrem
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 39
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 143