Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne mocno czekoladowe brownie z solonym karmelem. Wierzch ciasta można posypać orzechami:)
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 131
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 322
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 131
Przepis na pyszny i pożywny makaron ze szpinakiem baby, suszonymi pomidorami...
Odsłon: 322
Składniki
*Przepis na blaszkę o wymiarach 21 cm x 28 cm lub tortownice o średnicy 26 centymetrów. Brownie: Masło włożyć do rondelka i roztopić. Dodać 2 gorzkie czekolady i cały czas mieszając roztopić, odstawić z ognia. W oddzielnej misce wymieszać rózgą kuchenną jajka z cukrem. Dodać do nich roztopioną czekoladę z masłem i wymieszać rózgą na gładką masę.
Dodać mąkę, sól,zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do blaszki lub tortownicy posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać na 160 stopni grzałka górna i dolna bez termoobiegu. Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika i piec 30-35 minut
Solony karmel: Do garnka/na patelnie wsypać cukier. podgrzać cukier na średnim ogniu i poczekać aż zbrązowieje. Gdy karmel będzie miał bursztynowy kolor dodać masło. Całość mieszamy do momentu jak karmel połączy się z masłem. Do karmelu dodajemy śmietankę i mieszamy do połączenia składników. Do gotowego karmelu wystarczy już tylko dodać sól:)
Wystudzone brownie polać gotowym karmelem,można dodać na wierzch dowolne orzechy:) SMACZNEGO!!!