Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brownie z wiórkami z buraków"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3582
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 856
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3582
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 856
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Podpiecz orzechy na złoto (5-6 minut). Następnie włóż je do papierowej torebki i potrząsaj, aby zeszła z nich skórka. Posiekaj orzechy.
Mikserem wymieszaj jajka z cukrem (4-5 minut).
Wymieszaj kakao i mąkę, następnie dodaj rozpuszczone masło i nasiona wanilii. Dodaj wszystko do masy jajecznej. Na koniec dodaj orzechy, starte buraczki (zostaw łyżkę do dekoracji), pokruszoną czekoladę i sól.
Natłuść i wyłóż papierem formę do pieczenia (najlepiej, aby wystawał po przeciwległych stronach, wtedy łatwo będzie wyjąć ciasto). Wyłóż ciasto do formy, piecz 40-45 minut.
Do śmietany dodaj imbir i nasiona wanilii. Dokładnie wymieszaj.
Podawaj ciasto jeszcze ciepłe, pokrojone na kwadratowe kawałki, udekorowane resztą buraczków. Śmietanę przełóż do oddzielnej miseczki i postaw obok patery z ciastem.Źródło: Olivia