Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brownie z wiórkami z buraków"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 194
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 204
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Podpiecz orzechy na złoto (5-6 minut). Następnie włóż je do papierowej torebki i potrząsaj, aby zeszła z nich skórka. Posiekaj orzechy.
Mikserem wymieszaj jajka z cukrem (4-5 minut).
Wymieszaj kakao i mąkę, następnie dodaj rozpuszczone masło i nasiona wanilii. Dodaj wszystko do masy jajecznej. Na koniec dodaj orzechy, starte buraczki (zostaw łyżkę do dekoracji), pokruszoną czekoladę i sól.
Natłuść i wyłóż papierem formę do pieczenia (najlepiej, aby wystawał po przeciwległych stronach, wtedy łatwo będzie wyjąć ciasto). Wyłóż ciasto do formy, piecz 40-45 minut.
Do śmietany dodaj imbir i nasiona wanilii. Dokładnie wymieszaj.
Podawaj ciasto jeszcze ciepłe, pokrojone na kwadratowe kawałki, udekorowane resztą buraczków. Śmietanę przełóż do oddzielnej miseczki i postaw obok patery z ciastem.Źródło: Olivia