Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, wilgotne i rozpływające się w ustach mega czekoladowe ciasto z wiśniami.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1730
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 230
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 174
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1730
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 230
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 174
Składniki
Masło roztopić w garnku razem z czekoladami i odstawić do wystudzenia. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać połowę masy czekoladowej, sól i mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dodać pozostałą masę czekoladową i ponownie wymieszać do połączenia się składników. Masę przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód) ( u mnie tortownica o śr. 23 cm). Na wierzchu ułożyć wiśnie i delikatnie wcisnąć w ciasto. Użyłam rozmrożonych i odsączonych wiśni. Piec w temp. 180’C przez około 50-60 minut – do suchego patyczka. Polewa czekoladowa: obie czekolady przełożyć do garnka i dodać mleko lub śmietankę. Podgrzewać ciągle mieszając, aż czekolada będzie płynna. Gotową polewą posmarować ciasto. Smacznego :-)