Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brukselka w łódeczkach"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2959
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 124
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2959
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 124
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Składniki
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały, odstawić. Jogurt wymieszać z majonezem i posiekaną natką, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Brukselkę oczyścić, ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru (kolor będzie bardziej nasycony), odcedzić, wystudzić, każdą przekroić na pół, wymieszać z jabłkami, serem i połową sosu.
Ogórki umyć, przekroić wzdłuż, wydrążyć, miąższ posiekać, dodać do warzyw z sosem. Łódeczki z ogórka ułożyć na półmisku, faszerować sałatką, obsypać natką, polać resztą sosu. Przed podaniem schłodzić.
ok. 30 minut
Sos będzie ostrzejszy, jeśli dodasz 1 łyżkę musztardy sarepskiej, chrzanu albo kilka zmiażdżonych ząbków czosnku zamiast majonezu.Źródło: Twoje Imperium