Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na każdą porę i każdą okazję.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 43
Smaki Grecji!
Odsłon: 52
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 189
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 43
Smaki Grecji!
Odsłon: 52
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 189
Składniki
Z 3jaj, 3/4 szk. mąki, 2łyżek kakao i 2 łyżeczek proszku do pieczenia upiec cienki, ciemny biszkopt.
1kg bananów zmiksować, dodać sok z 1cytryny. Miękkie masło utrzeć z cukrem(0,5szk.) i dodawać po łyżce masy bananowej ciągle ucierając. Gotową masę bananową rozprowadzić po wystudzonym biszkopcie.
Rozpuścić 100g masła i 100g czekolady. Ostudzić. Zmiksować 3 żółtka z 2 łyżkami kakao, dodać do ostudzonej czekolady, dokładnie wymieszać. Mikserem ubić 3 białka na sztywno dodając pozostałą część cukru (1/4szk.). Pianę delikatnie wymieszać z (wystudzoną!) masą czekoladową oraz wystudzoną żelatyną ( 2 łyżkami rozpuszczonymi w 1/4szk. wrzątku). Masę rozprowadzić po cieście.
0,5l śmietany ubić na sztywno, dodać 2łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/4szk. wrzątku. Masę rozprowadzić na wierzch ciasta. Dla dekoracji można posypać wiórkami czekoladowymi.