Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na każdą porę i każdą okazję.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231692
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4930
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36202
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1389
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231692
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4930
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36202
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1389
        
        
                Składniki
Z 3jaj, 3/4 szk. mąki, 2łyżek kakao i 2 łyżeczek proszku do pieczenia upiec cienki, ciemny biszkopt.
1kg bananów zmiksować, dodać sok z 1cytryny. Miękkie masło utrzeć z cukrem(0,5szk.) i dodawać po łyżce masy bananowej ciągle ucierając. Gotową masę bananową rozprowadzić po wystudzonym biszkopcie.
Rozpuścić 100g masła i 100g czekolady. Ostudzić. Zmiksować 3 żółtka z 2 łyżkami kakao, dodać do ostudzonej czekolady, dokładnie wymieszać. Mikserem ubić 3 białka na sztywno dodając pozostałą część cukru (1/4szk.). Pianę delikatnie wymieszać z (wystudzoną!) masą czekoladową oraz wystudzoną żelatyną ( 2 łyżkami rozpuszczonymi w 1/4szk. wrzątku). Masę rozprowadzić po cieście.
0,5l śmietany ubić na sztywno, dodać 2łyżki żelatyny rozpuszczonej w 1/4szk. wrzątku. Masę rozprowadzić na wierzch ciasta. Dla dekoracji można posypać wiórkami czekoladowymi.