Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 852
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11174
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3988
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1381
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 852
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11174
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3988
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1381
Składniki
Ciasto: żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy kakao, mąkę, proszek i ocet. Dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Musimy upiec 2 takie ciasta.
Masa: kaszę gotujemy na mleku z cukrem waniliowym, studzimy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy po trochu kaszę i ucieramy, na końcu dodajemy kakao.
Składniki na polewę podgrzewamy do rozpuszczenia. Na jedno ciasto wykładamy masę, przykrywamy drugim ciastem, oblewamy polewą. Ciasto najlepsze jest gdy stoi w lodówce. Krem jest dość słodki, więc warto dodać do niego trochę wódki lub spód ciasta posmarować kwaśnym dżemem. Do polewy dodałam łyżeczkę rozpuszczonej żelatyny, żeby była bardziej zwarta. Ciasto jest na blaszkę o wymiarach 38x23 cm.