Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5063
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12234
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5063
Składniki
Brzoskwinie odsączyć. W sezonie możemy użyć świeżych.
Białka ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier, dalej ubijać.
Orzechy zmielić. Dodać do ubitych białek i delikatnie wymieszać.
Brzoskwinie ułożyć w naczyniu zaokrągloną stroną do dołu. Masą białkową równomiernie rozłożyć we wgłębieniach brzoskwiń. Każdą z nich ozdobić orzechem.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni C na góra-dół przez 15 minut. Smacznego! :)