Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak brzoskwiń, zaklęty w delikatnej piance, naprawdę trudno jej się oprzeć :-)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1202
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13689
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1202
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13689
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody (250ml), studzimy. Śnieżkę ubijamy.
Kroimy na małe kawałki 4 połówki brzoskwiń, 5-tą można zostawić do dekoracji. Banana kroimy w plastry.
Herbatniki kruszymy na malutkie kawałki i mieszamy z nutellą. Do ubitej śnieżki dodajemy tężejącą galaretkę, ubijając najmniejszymi obrotami miksera. Dodajemy brzoskwinie i banany, mieszamy łyżką.
Na dno pucharków, salaterek lub szklanek wykładamy masę herbatnikową, na to piankę z owocami. Można ozdobić owocami, posypać startą czekoladą lub posypką. Schładzać w lodówce kilka godz.
Smacznego :-)