Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak brzoskwiń, zaklęty w delikatnej piance, naprawdę trudno jej się oprzeć :-)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1281
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 734
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2754
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1281
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 734
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody (250ml), studzimy. Śnieżkę ubijamy.
Kroimy na małe kawałki 4 połówki brzoskwiń, 5-tą można zostawić do dekoracji. Banana kroimy w plastry.
Herbatniki kruszymy na malutkie kawałki i mieszamy z nutellą. Do ubitej śnieżki dodajemy tężejącą galaretkę, ubijając najmniejszymi obrotami miksera. Dodajemy brzoskwinie i banany, mieszamy łyżką.
Na dno pucharków, salaterek lub szklanek wykładamy masę herbatnikową, na to piankę z owocami. Można ozdobić owocami, posypać startą czekoladą lub posypką. Schładzać w lodówce kilka godz.
Smacznego :-)