Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak brzoskwiń, zaklęty w delikatnej piance, naprawdę trudno jej się oprzeć :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody (250ml), studzimy. Śnieżkę ubijamy.
Kroimy na małe kawałki 4 połówki brzoskwiń, 5-tą można zostawić do dekoracji. Banana kroimy w plastry.
Herbatniki kruszymy na malutkie kawałki i mieszamy z nutellą. Do ubitej śnieżki dodajemy tężejącą galaretkę, ubijając najmniejszymi obrotami miksera. Dodajemy brzoskwinie i banany, mieszamy łyżką.
Na dno pucharków, salaterek lub szklanek wykładamy masę herbatnikową, na to piankę z owocami. Można ozdobić owocami, posypać startą czekoladą lub posypką. Schładzać w lodówce kilka godz.
Smacznego :-)