Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na upalny dzień super smakuje prosto z lodówki :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4536
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12282
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6964
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4536
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12282
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6964
Składniki
Biszkopt: całe jajka ubić z cukrem. Do ubitych jajek dodawać powoli gorącą wodę, olej, obie mąki i proszek do pieczenia. Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym i wylać ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 30-35 minut.
Mus: 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1/2 l wrzątku i wystudzić. Brzoskwinie wypestkować i zmielić w blenderze dodać cukier i wystudzona galaretkę. Przygotować galaretkę brzoskwiniową zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na wystudzony biszkopt wylać mus brzoskwiniowy i wstawić do lodówki żeby stężało. Gdy stężeje na wierzch wylać galaretki brzoskwiniowe i ponownie wstawić do lodówki. Smacznego