Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha, pycha, miód w ustach. Dziękuje za przepis i inspiracje blogerce Smaker.pl- -Ewaaa.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2971
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 290
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 541
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 800
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 724
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2971
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 290
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 541
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 800
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 724
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, miksować chwilkę, potem delikatnie połączyć na wolnych obrotach miksera z innymi składnikami, ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej kaszą tortownicy o średnicy 22 cm,( ja dałam do naczynia żaroodpornego) piec około 25 - 30 minut w temperaturze 170 stopni, schłodzić do temperatury pokojowej. Następnie nasączyć ponczem.
Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Żelatynę dobrze wymieszać z wrzącą wodą, zahartować dwiema łyżkami masy śmietanowej, przelać do całości, zmiksować do dokładnego połączenia składników, następnie wrzucić brzoskwinie i wymieszać łyżką. Masę od razu wyłożyć na nasączony biszkopt, wyrównać powierzchnię, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, dokładnie wymieszać i odstawić do częściowego stężenia. Na stężałą masę śmietanową poukładać kawałki brzoskwiń, zalać tężejącą galaretką, schłodzić w lodówce.Smacznego!