Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha, pycha, miód w ustach. Dziękuje za przepis i inspiracje blogerce Smaker.pl- -Ewaaa.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 87
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5400
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3984
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 106
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 677
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 87
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5400
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3984
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 106
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 677
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, miksować chwilkę, potem delikatnie połączyć na wolnych obrotach miksera z innymi składnikami, ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej kaszą tortownicy o średnicy 22 cm,( ja dałam do naczynia żaroodpornego) piec około 25 - 30 minut w temperaturze 170 stopni, schłodzić do temperatury pokojowej. Następnie nasączyć ponczem.
Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder. Żelatynę dobrze wymieszać z wrzącą wodą, zahartować dwiema łyżkami masy śmietanowej, przelać do całości, zmiksować do dokładnego połączenia składników, następnie wrzucić brzoskwinie i wymieszać łyżką. Masę od razu wyłożyć na nasączony biszkopt, wyrównać powierzchnię, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, dokładnie wymieszać i odstawić do częściowego stężenia. Na stężałą masę śmietanową poukładać kawałki brzoskwiń, zalać tężejącą galaretką, schłodzić w lodówce.Smacznego!