Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele składników- zero cukru, tłuszczów, czy mąk! Naturalna i pyszna słodycz :)
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1643
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 671
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 827
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1643
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 671
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 827
Składniki
Ziarna amarantusa opłukać, a następnie ugotować do wchłonięcia całego płynu (najlepiej w proporcji amarantusa do wody 1:2- wtedy nie wymaga odcedzania).
Banana zblendować i wymieszać z ugotowanym amarantusem.
Na dno ceramicznego naczynia wyłożyć pokrojone w większe kawałki brzoskwinie i lekko obsypać stevią oraz cynamonem, a następnie na wierzch nałożyć masę amarantusową.
Całość zapiec w piekarniku przez około 20 minut w 170 stopniach.