Do góry

Desery Przepis na:

Brzoswkinie zapiekane pod amarantusem

Brzoswkinie zapiekane pod amarantusem

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 514

Dodano:

Odsłon: 1167

Niewiele składników- zero cukru, tłuszczów, czy mąk! Naturalna i pyszna słodycz :)

Składniki

  • 6 łyżek amarantusa
  • 1 banan
  • 2 brzoskwinie
  • 1 łyżeczka stevi
  • szczypta cynamonu
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziarna amarantusa opłukać, a następnie ugotować do wchłonięcia całego płynu (najlepiej w proporcji amarantusa do wody 1:2- wtedy nie wymaga odcedzania).

  2. Banana zblendować i wymieszać z ugotowanym amarantusem.

  3. Na dno ceramicznego naczynia wyłożyć pokrojone w większe kawałki brzoskwinie i lekko obsypać stevią oraz cynamonem, a następnie na wierzch nałożyć masę amarantusową.

  4. Całość zapiec w piekarniku przez około 20 minut w 170 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń