Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, pyszne, niepowtarzalny czekoladowy smak z dzieciństwa:)
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 75
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 160
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 425
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 75
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 160
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 425
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 261
Składniki
przygotowujemy budyń czekoladowy według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy budyń przelewamy do salaterek.
wlewamy do garnka mleko skondensowane, gotujemy na małym ogniu, dodajemy cukry. Chwilę gotujemy aby rozpuścić cukier, mieszamy. Blijamy żółtko do szklanki, do której wlewamy też odrobinę mleka gotującego się wolno w garnku. Mieszamy oraz wlewamy do garnka z resztą mleka skondensowanego. Mieszamy wszystko gotując powoli, czekamy aż lekko zgęstnieje. Krem polewamy na budyń. Całość można opruszyć kakaem. Smacznego deseru:)