Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, pyszne, niepowtarzalny czekoladowy smak z dzieciństwa:)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
przygotowujemy budyń czekoladowy według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy budyń przelewamy do salaterek.
wlewamy do garnka mleko skondensowane, gotujemy na małym ogniu, dodajemy cukry. Chwilę gotujemy aby rozpuścić cukier, mieszamy. Blijamy żółtko do szklanki, do której wlewamy też odrobinę mleka gotującego się wolno w garnku. Mieszamy oraz wlewamy do garnka z resztą mleka skondensowanego. Mieszamy wszystko gotując powoli, czekamy aż lekko zgęstnieje. Krem polewamy na budyń. Całość można opruszyć kakaem. Smacznego deseru:)