Do góry

Desery Przepis na:

Budyń czekoladowy

Budyń czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 175

Dodano:

Odsłon: 5080

proste, pyszne, niepowtarzalny czekoladowy smak z dzieciństwa:)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. przygotowujemy budyń czekoladowy według przepisu podanego na opakowaniu. Gotowy budyń przelewamy do salaterek.

  2. wlewamy do garnka mleko skondensowane, gotujemy na małym ogniu, dodajemy cukry. Chwilę gotujemy aby rozpuścić cukier, mieszamy. Blijamy żółtko do szklanki, do której wlewamy też odrobinę mleka gotującego się wolno w garnku. Mieszamy oraz wlewamy do garnka z resztą mleka skondensowanego. Mieszamy wszystko gotując powoli, czekamy aż lekko zgęstnieje. Krem polewamy na budyń. Całość można opruszyć kakaem. Smacznego deseru:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń