Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny budyń z kaszy jaglanej.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98781
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1947
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5791
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5789
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98781
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1947
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5791
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5789
Składniki
Kaszę wsypujemy na sitko; płuczemy w zimnej wodzie, a następnie przelewamy wrzątkiem aby usunąć gorycz.
Do garnka przelewamy mleko kokosowe, dodajemy wiórki, cukier i wsypujemy kaszę jaglaną. Gotujemy na małym ogniu często mieszając do czasu, aż kasza wchłonie mleko będzie to około 20-25 minut.
Po tym czasie odstawiamy do ostygnięcia. Gdy mieszanka będzie chłodna dodajemy śmietanę. Następnie należy zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Podajemy z czym lubimy, u mnie był to sos jeżynowy…