Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny budyń z kaszy jaglanej.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11900
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1301
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39360
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 11900
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1301
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39360
Składniki
Kaszę wsypujemy na sitko; płuczemy w zimnej wodzie, a następnie przelewamy wrzątkiem aby usunąć gorycz.
Do garnka przelewamy mleko kokosowe, dodajemy wiórki, cukier i wsypujemy kaszę jaglaną. Gotujemy na małym ogniu często mieszając do czasu, aż kasza wchłonie mleko będzie to około 20-25 minut.
Po tym czasie odstawiamy do ostygnięcia. Gdy mieszanka będzie chłodna dodajemy śmietanę. Następnie należy zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Podajemy z czym lubimy, u mnie był to sos jeżynowy…