Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczny budyń z kaszy jaglanej.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231723
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4944
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36274
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1414
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231723
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4944
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36274
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1414
        
        
                Składniki
Kaszę wsypujemy na sitko; płuczemy w zimnej wodzie, a następnie przelewamy wrzątkiem aby usunąć gorycz.
Do garnka przelewamy mleko kokosowe, dodajemy wiórki, cukier i wsypujemy kaszę jaglaną. Gotujemy na małym ogniu często mieszając do czasu, aż kasza wchłonie mleko będzie to około 20-25 minut.
Po tym czasie odstawiamy do ostygnięcia. Gdy mieszanka będzie chłodna dodajemy śmietanę. Następnie należy zmiksować blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Podajemy z czym lubimy, u mnie był to sos jeżynowy…