Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to budyń z dodatkiem odżywki białkowej . Wyśmienity deser po intensywnym dniu lub treningu
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1366
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Opłukaną kaszę jaglaną gotujemy w wodzie ok tak żeby przykryć kaszę. Gotujemy aż kasza zmięknie ok 10-15 minut.
Odcedzamy i gotujemy na naszym mleku 200 ml, gdy mleko się zagotuje dolewamy wodę 50 ml. Gotujemy jeszcze 5 minut i mieszamy żeby na się nie przypaliło.
Kaszę z mlekiem odstawiamy z palnika i dosypujemy odzywkę białkową. wszystko miksujemy na jednolitą masę.
Przelewamy do salaterek. Czekamy do wystygnięcia i dodajemy owoce, czekoladę itp