Do góry

Desery Przepis na:

Budyń jaglany z truskawkami

Budyń jaglany z truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 73

Niespodziewane co można jeszcze wyczarować z odżywczej kaszy jaglanej ❤️ Budyń jaglany z truskawkami ❤️

Składniki

  • 400 ml mleka roślinnego lub zwykłego
  • 140 g ugotowanej wcześniej kaszy jaglanej
  • 3-4 łyżki cukru/ ksylitolu / miodu
  • kilka dorodnych truskawek
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Budyń jaglany z truskawkami

Przygotowanie

  1. W rondelku zagotuj mleko.

  2. Następnie dodaj kaszę i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut.

  3. Za pomocą blendera zmiksuj kaszę jaglaną z mlekiem na gładko.

  4. W razie potrzeby gdy mleko jest niesłodzone dodaj ulubiony słód i wymieszaj starannie.

  5. Część gorącego budyniu zmiksuj z truskawkami na gładką oraz truskawkową masę.

  6. Podawaj od razu na ciepło.

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń