Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny i zdrowy deser lub drugie śniadanie. kremowy, bardzo kawowy, polecam :-)
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Kaszę jaglaną należy dobrze wypłukać na sitku i wsypać do garnka z mlekiem, dodać sól i gotowac na małym ogniu ok. 20 min. aż kasza całkiem zmięknie. Dodać cukier i zmiksować blenderem na gladką masę. Odłożyć 3 łyżki, a do reszty dodać kawę rozpuszczalną. Zmiksować ponownie blenderem. Budyń kawowy wyłozyć do szklanki lub miseczki, na wierzch wyłozyć jasny budyń. Wystudzić, schłodzic w lodówce. Podawać z ulubionymi owocami. Smacznego :-)