Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny , szybki
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 931
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13565
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 931
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13565
Składniki
1,5 szkl mleka wlać do garka i gotować na wolnym ogniu z cukrami od czasu do czasu mieszając pozostałe mleko wymieszać z mąkami i żółtkiem następnie wlać do gotującego się mleka mieszać i gotować 1 minutkę na wolniutkim małym ogniu. Połowę budyniu odlać do garnuszka i dać kakao i zamieszać dać na ogień na pare sekund. Wlać do wypłukanych salaterek jednocześnie. Jak ktoś lubi może polać sokiem. Smacznego!