Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny i szybki w przygotowaniu deser! Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
trzepaczka,mikser,garnek
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 91
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 25
Składniki
Budyn mieszamy z cukrem. Z 400 ml mleka odlewamy 6 lyzek i mieszamy z budyniem i cukrem. Pozostale mleko z ajerkoniakiem zagotowac. Do gotujacego sie mleka wlewamy budyn,dobrze mieszamy ,przykrywamy folia spozywcza i odkladamy na bok do calkowitego wystygniecia.
Nastepnie ubijamy smietane z fixem na sztywno. Dodajemy ajerkoniak i krótko miksujemy. Do zimnego budyniu dodajemy ubita smietane i za pomoca trzepaczki delikatnie mieszamy do polaczenia. Deser jest gotowy! Wykladamy do pucharków ,dekorujemy potarta gorzka czekolada i owocami lub jezynami.SMACZNEGO! Zapraszam na filmik w którym jest pokazane krok po kroku sposób wykonania.