Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny i szybki w przygotowaniu deser! Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji
trzepaczka,mikser,garnek
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 761
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Budyn mieszamy z cukrem. Z 400 ml mleka odlewamy 6 lyzek i mieszamy z budyniem i cukrem. Pozostale mleko z ajerkoniakiem zagotowac. Do gotujacego sie mleka wlewamy budyn,dobrze mieszamy ,przykrywamy folia spozywcza i odkladamy na bok do calkowitego wystygniecia.
Nastepnie ubijamy smietane z fixem na sztywno. Dodajemy ajerkoniak i krótko miksujemy. Do zimnego budyniu dodajemy ubita smietane i za pomoca trzepaczki delikatnie mieszamy do polaczenia. Deser jest gotowy! Wykladamy do pucharków ,dekorujemy potarta gorzka czekolada i owocami lub jezynami.SMACZNEGO! Zapraszam na filmik w którym jest pokazane krok po kroku sposób wykonania.