Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na chłodne wieczory, ten prosty deser jest idealny :) A budyń nie musi być nudny!!!
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2154
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9745
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3459
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6853
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2154
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9745
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3459
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6853
Składniki
Odlewamy 1/2 szkl mleka, resztę mleka gotujemy dodając 2 łyżki cukru i masło
Do szklanki z mlekiem dodajemy żółtko,1 łyżkę cukru i budyń w proszku. Całość dokładnie mieszamy.
Zawartość szklanki wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy, aby nie zrobiły się grudki. Całość gotujemy ok 5 minut stale mieszając. Gorący budyń przelewamy do miseczek, zostawiają w rondelku ok 5-6 łyżek budyniu.
Do gorącego budyniu, pozostałego w rondelku dodajemy płynny miód i pokruszoną czekoladę. Całość mieszamy, lekko podgrzewając, do całkowitego rozpuszczenie się czekolady. Powstałym sosem polewamy budyń śmietankowy.