Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na chłodne wieczory, ten prosty deser jest idealny :) A budyń nie musi być nudny!!!
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 40
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 69
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 120
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 40
Proste i szybkie do przygotowania, pełne smaku, sycące danie, które na pewno...
Odsłon: 69
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 120
Składniki
Odlewamy 1/2 szkl mleka, resztę mleka gotujemy dodając 2 łyżki cukru i masło
Do szklanki z mlekiem dodajemy żółtko,1 łyżkę cukru i budyń w proszku. Całość dokładnie mieszamy.
Zawartość szklanki wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy, aby nie zrobiły się grudki. Całość gotujemy ok 5 minut stale mieszając. Gorący budyń przelewamy do miseczek, zostawiają w rondelku ok 5-6 łyżek budyniu.
Do gorącego budyniu, pozostałego w rondelku dodajemy płynny miód i pokruszoną czekoladę. Całość mieszamy, lekko podgrzewając, do całkowitego rozpuszczenie się czekolady. Powstałym sosem polewamy budyń śmietankowy.