Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na chłodne wieczory, ten prosty deser jest idealny :) A budyń nie musi być nudny!!!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 221
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 519
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 221
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 519
Składniki
Odlewamy 1/2 szkl mleka, resztę mleka gotujemy dodając 2 łyżki cukru i masło
Do szklanki z mlekiem dodajemy żółtko,1 łyżkę cukru i budyń w proszku. Całość dokładnie mieszamy.
Zawartość szklanki wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy, aby nie zrobiły się grudki. Całość gotujemy ok 5 minut stale mieszając. Gorący budyń przelewamy do miseczek, zostawiają w rondelku ok 5-6 łyżek budyniu.
Do gorącego budyniu, pozostałego w rondelku dodajemy płynny miód i pokruszoną czekoladę. Całość mieszamy, lekko podgrzewając, do całkowitego rozpuszczenie się czekolady. Powstałym sosem polewamy budyń śmietankowy.