Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wilgotne muffinki z soczystą gruszką.Idealne na jesienny deser:)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4570
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1204
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 943
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4570
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1204
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 535
Składniki
Ugotować budyń:odlać pół szklanki mleka,wymieszać z mąką pszenną i mąką ziemniaczaną.Pozostałe mleko zagotować z cukrami,wlewać powoli mleko z mąkami i cały czas mieszać do zgęstnienia. Ostudzić.
Masło rozpuścić i ostudzić.Gruszkę obrać i pokroić na małe kawałki.W jednej misce wymieszać jajka,masło i budyń,a w drugiej mąkę,proszek do pieczenia i sól.Wymieszać wszystko razem z gruszką,Piec w temperaturze 180-200 st.C.przez 25 minut.