Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wilgotne muffinki z soczystą gruszką.Idealne na jesienny deser:)
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15187
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 68
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 69
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15187
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 68
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 69
Składniki
Ugotować budyń:odlać pół szklanki mleka,wymieszać z mąką pszenną i mąką ziemniaczaną.Pozostałe mleko zagotować z cukrami,wlewać powoli mleko z mąkami i cały czas mieszać do zgęstnienia. Ostudzić.
Masło rozpuścić i ostudzić.Gruszkę obrać i pokroić na małe kawałki.W jednej misce wymieszać jajka,masło i budyń,a w drugiej mąkę,proszek do pieczenia i sól.Wymieszać wszystko razem z gruszką,Piec w temperaturze 180-200 st.C.przez 25 minut.