Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wilgotne muffinki z soczystą gruszką.Idealne na jesienny deser:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38762
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38762
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 401
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 166
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9250
Składniki
Ugotować budyń:odlać pół szklanki mleka,wymieszać z mąką pszenną i mąką ziemniaczaną.Pozostałe mleko zagotować z cukrami,wlewać powoli mleko z mąkami i cały czas mieszać do zgęstnienia. Ostudzić.
Masło rozpuścić i ostudzić.Gruszkę obrać i pokroić na małe kawałki.W jednej misce wymieszać jajka,masło i budyń,a w drugiej mąkę,proszek do pieczenia i sól.Wymieszać wszystko razem z gruszką,Piec w temperaturze 180-200 st.C.przez 25 minut.