Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113092
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 482
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 826
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 614
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113092
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 482
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 826
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 614
Składniki
1. BISZKOPT -BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA -MĄKĘ PRZESIEWAMY Z PR.DO PIECZENIA 2.ROZGRZEWAMY PIEC NA 170 C I PIECZEMY OK.35 MIN. 3.STUDZIMY I PRZECINAMY NA DWIE CZĘŚCI
KREM BUDYNIOWY: 1. BUDYNIE ROZRABIAMY W OK 300ML.MLEKA-RESZTĘ GOTUJEMY. DO GOTUJĄCEGO SIĘ MLEKA WLEWAMY BUDYŃ I MIESZAMY. 2. GOTOWY PRZYKRYWAMY FOLIĄ SPOŻYWCZĄ I ODSTAWIAMY DO OSTUDZENIA. 3.MIĘKKIE MASŁO LUB MARGARYNĘ MIKSUJEMY NA PUSZYSTĄ MASĘ I STOPNIOWO DODAJEMY BUDYŃ.MIKSUJEMY DO UZYSKANIA GŁADKIEGO KREMU.
1.NA PIERWSZĄ CZĘŚĆ BISZKOPTU DAJEMY KREM BUDYNIOWY. 2.PRZYKRYWAMY DRUGIM BISZKOPTEM. 3.MIKSUJEMY ŚMIETANKĘ I POKRYWAMY GÓRĘ BISZKOPTU 4.W KĄPIELI WODNEJ ROZPUSZCZAMY CZEKOLADĘ I DEKORUJEMY