Do góry

Desery Przepis na:

Budyniowiec z czarną porzeczką

Budyniowiec z czarną porzeczką

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 2622

Dodano:

Odsłon: 7735

Super szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia

Składniki

  • 300g herbatników
  • dżem z czarnej porzeczki ok.400g
  • 750ml mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 200g masła
  • dodatkowo 3 łyżki mleka
  • ok.250g białej czekolady
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Budyniowiec z czarną porzeczką

Przygotowanie

  1. Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i na spód dajemy herbatniki.
    W pół szklanki mleka rozpuszczamy budynie a resztę mleka zagotowujemy.Do mleka wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy rozpuszczony budyń.Chwilę gotujemy cały czas mieszając.Budyń nie wyjdzie zbyt gęsty więc proszę się nie przejmować :).
    Do gorącego budyniu wsypujemy galaretki,mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia.

    Miękkie masło miksujemy do uzyskania puszystej masy i stopniowo dodajemy zimny budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
    Na wyłożone na blaszce herbatniki wykładamy masę budyniową i następną warstwę herbatnikow.
    Następnie na warstwie herbatników rozsmarowujemy dżem i przTrzy łyżki mleka wlewamy do rondelka i dodajemy połamaną białą czekoladę :).Rozpuszczamy i polewamy tą polewą ciasto.Następnie wkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin.Najlepiej smakuje na następny dzień.ykrywamy kolejną warstwą herbatników.
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń