Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybkie i smaczne ciasto bez pieczenia
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2573
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3380
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11244
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2573
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3380
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11244
Składniki
Foremkę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i na spód dajemy herbatniki. W pół szklanki mleka rozpuszczamy budynie a resztę mleka zagotowujemy.Do mleka wsypujemy łyżkę cukru i wlewamy rozpuszczony budyń.Chwilę gotujemy cały czas mieszając.Budyń nie wyjdzie zbyt gęsty więc proszę się nie przejmować :). Do gorącego budyniu wsypujemy galaretki,mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy do uzyskania puszystej masy i stopniowo dodajemy zimny budyń i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na wyłożone na blaszce herbatniki wykładamy masę budyniową i następną warstwę herbatnikow. Następnie na warstwie herbatników rozsmarowujemy dżem i przTrzy łyżki mleka wlewamy do rondelka i dodajemy połamaną białą czekoladę :).Rozpuszczamy i polewamy tą polewą ciasto.Następnie wkładamy ciasto do lodówki na kilka godzin.Najlepiej smakuje na następny dzień.ykrywamy kolejną warstwą herbatników. SMACZNEGO!!!