Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Budyniowy przekładaniec"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7980
Składniki
Budynie przygotuj wg przepisu na opakowaniu, wystudź. Kremówkę ubij, wymieszaj z kwaśną śmietaną oraz skórką otartą z cytryny. Połowę masy wmieszaj do budyniu truskawkowego, resztę do czekoladowego.
Truskawki oczyść, pokrój w plasterki. W pucharkach układaj warstwami pokruszone biszkopty, owoce (po obwodzie) i masy budyniowe. Udekoruj resztą truskawek i jagodami.
Czas ok. 40 min; porcja – 380 kcal, cena 2,20 zł.Źródło: Świat kobiety