Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki drożdżowe (drożdżówki) z kajmakiem to świetna propozycja do kawy czy herbaty lub do szklanki mleka. Znikają jeszcze ciepłe.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 204
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1419
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 204
Składniki
Drożdże kruszymy do miski, wlewamy ciepłe mleko, wsypujemy 2 łyżki cukru, mieszamy i odstawiamy na 15 minut.
Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Z ciasta rwiemy kawałki wielkości mandarynki. Wykładamy łyżeczką masy kajmakowej i zlepiamy brzegi, formując kuleczkę. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)