Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki z dynią"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 100
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Drożdże wymieszaj z odrobiną cukru, mąki i ciepłego mleka. Odstaw. Jajka ubij z cukrem, dodaj drożdże, letnie mleko, sól, mąkę. Wyrabiaj ręką 20 minut. Dodaj ciepłą margarynę.
Dynię i jabłka pokrój, dodaj cukry, a pod koniec duszenia galaretkę. Pozostaw do ostygnięcia.
Gdy ciasto podwoi objętość, rozwałkuj je, wycinaj koła, kładź nadzienie. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Jadwiga Kwiek mieszka w Faściszowej</strong>Źródło: Dobry Tydzień