Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułgarska sałatka szopska"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 204
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
• 10 minut • dla 4 osób • cena 13 zł
Olej, ocet winny i balsamiczny wlej do wysokiego naczynia. Wstrząśnij, by się połączyły. Dodaj oregano, drobno posiekany tymianek oraz sól i pieprz. Pomidory, paprykę i ogórki umyj. Ogórki obierz, pokrój wraz z pomidorem i papryką w kostkę. Wrzuć do miski i zalej sosem.
Rozłóż warzywa na talerzach, posyp je pokrojoną w talarki lub piórka dymką oraz drobno siekaną natką pietruszki. Na koniec dodaj ser starty na tarce o grubych oczkach. Sałatka szopska jest idealnym dodatkiem do grillowanych mięs oraz szaszłyków.Źródło: Show