Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne
Mąkę przesiać,w środku zrobić dołek,wsypać pokruszone drożdże,odobinę cukru,dodać nieco mleka.Zrobićr ozczyn.
Resztę mleka zagotować ,dodać masło(1 łyżkę odłożyć) i smalec,ostudzić do temperatury pokojowej.
Do rozczynu dodać jajko,żółtka,otartą skórkę z cytryny,resztę cukru,sól oraz mleko z cukrem i wyrabiać,aż będzie odchodzić od brzegów naczynia.Ponownie pozostawić pod przykryciem na 30 minut do wyrośnięcia.
Jajka ubić z rumem i śmietanką,dosypując cukier.Następnie dodać orzechy laskowe.Wyrośnięte ciasto raz jeszcze zagnieść,rozwałkowaćna grubość około 2 cm i pociąć na kwadraty o boku 8 cm.Nakładać do środka nieco nadzienia i starannie zlepić.
Bułeczki ułożyć w tortownicu o średnicy 24 cm i jeszcze raz pozostawić na 20-30 minut do wyrośnięcia.Resztę masła stopić i posmarować nim bułeczki.Piec 25-35 minut w temperaturze 200 st na złotobrązowy kolor..Gotowe posypać cukrem pudrem.
Przepis dnia
Pyszne ciasto na każdą okazje a co najważniejsze szygko się je robi:)
Odsłon: 5980
Pyszne świąteczne orzeszki z orzechowym kremem.
Odsłon: 18978
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 183
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 63
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 107
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 96
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 105
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 183
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 63
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 107
Szybka w przygotowaniu, idealna do zabrania do pracy.
Odsłon: 96
Jedna z moich ulubionych letnich sałatek do pracy, szybka w przygotowaniu i p...
Odsłon: 105
Składniki
Mąkę przesiać,w środku zrobić dołek,wsypać pokruszone drożdże,odobinę cukru,dodać nieco mleka.Zrobićr ozczyn.
Resztę mleka zagotować ,dodać masło(1 łyżkę odłożyć) i smalec,ostudzić do temperatury pokojowej.
Do rozczynu dodać jajko,żółtka,otartą skórkę z cytryny,resztę cukru,sól oraz mleko z cukrem i wyrabiać,aż będzie odchodzić od brzegów naczynia.Ponownie pozostawić pod przykryciem na 30 minut do wyrośnięcia.
Jajka ubić z rumem i śmietanką,dosypując cukier.Następnie dodać orzechy laskowe.Wyrośnięte ciasto raz jeszcze zagnieść,rozwałkowaćna grubość około 2 cm i pociąć na kwadraty o boku 8 cm.Nakładać do środka nieco nadzienia i starannie zlepić.
Bułeczki ułożyć w tortownicu o średnicy 24 cm i jeszcze raz pozostawić na 20-30 minut do wyrośnięcia.Resztę masła stopić i posmarować nim bułeczki.Piec 25-35 minut w temperaturze 200 st na złotobrązowy kolor..Gotowe posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 164
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 72