Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne
Mąkę przesiać,w środku zrobić dołek,wsypać pokruszone drożdże,odobinę cukru,dodać nieco mleka.Zrobićr ozczyn.
Resztę mleka zagotować ,dodać masło(1 łyżkę odłożyć) i smalec,ostudzić do temperatury pokojowej.
Do rozczynu dodać jajko,żółtka,otartą skórkę z cytryny,resztę cukru,sól oraz mleko z cukrem i wyrabiać,aż będzie odchodzić od brzegów naczynia.Ponownie pozostawić pod przykryciem na 30 minut do wyrośnięcia.
Jajka ubić z rumem i śmietanką,dosypując cukier.Następnie dodać orzechy laskowe.Wyrośnięte ciasto raz jeszcze zagnieść,rozwałkowaćna grubość około 2 cm i pociąć na kwadraty o boku 8 cm.Nakładać do środka nieco nadzienia i starannie zlepić.
Bułeczki ułożyć w tortownicu o średnicy 24 cm i jeszcze raz pozostawić na 20-30 minut do wyrośnięcia.Resztę masła stopić i posmarować nim bułeczki.Piec 25-35 minut w temperaturze 200 st na złotobrązowy kolor..Gotowe posypać cukrem pudrem.
Witam, dziś zaproponuje tort orzechowy. Bardzo prosty i smaczny, nie przesłod...
Odsłon: 63609
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 53
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 72
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 180
Proponuję dziś przepis na pyszne i proste danie wegetariańskie i bezglutenowe...
Odsłon: 150
Lekka sałatka idealna na lunch lub jako dodatek do obiadu, lub grilla. Bób to...
Odsłon: 53
Mam dla Was dzisiaj pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę, która nada s...
Odsłon: 72
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 180
Proponuję dziś przepis na pyszne i proste danie wegetariańskie i bezglutenowe...
Odsłon: 150
Składniki
Mąkę przesiać,w środku zrobić dołek,wsypać pokruszone drożdże,odobinę cukru,dodać nieco mleka.Zrobićr ozczyn.
Resztę mleka zagotować ,dodać masło(1 łyżkę odłożyć) i smalec,ostudzić do temperatury pokojowej.
Do rozczynu dodać jajko,żółtka,otartą skórkę z cytryny,resztę cukru,sól oraz mleko z cukrem i wyrabiać,aż będzie odchodzić od brzegów naczynia.Ponownie pozostawić pod przykryciem na 30 minut do wyrośnięcia.
Jajka ubić z rumem i śmietanką,dosypując cukier.Następnie dodać orzechy laskowe.Wyrośnięte ciasto raz jeszcze zagnieść,rozwałkowaćna grubość około 2 cm i pociąć na kwadraty o boku 8 cm.Nakładać do środka nieco nadzienia i starannie zlepić.
Bułeczki ułożyć w tortownicu o średnicy 24 cm i jeszcze raz pozostawić na 20-30 minut do wyrośnięcia.Resztę masła stopić i posmarować nim bułeczki.Piec 25-35 minut w temperaturze 200 st na złotobrązowy kolor..Gotowe posypać cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto na upalne dni
Desery
Ciasto z truskawkami
Desery
Gorące ciasto mleczne.
Desery
Orzeszki z kajmakiem
Ciasto na upalne dni
Kiedy na dworze skwar, przygotuj szybkie ciasto bez pieczenia, które świetnie...
Odsłon: 36
Ciasto z truskawkami
Proste ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką, które wychodzi miękkie i de...
Odsłon: 193