Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was kolejny mój pomysł na słodkość lepszą niż pieczone
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 264
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4569
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 180
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 264
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4569
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 180
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 122
Składniki
Do miski wsypać mąkę dodać po bokach resztę składników a przez środek mąki zrobić wgłębienie i wsypać suszone drożdże oraz po pół łyżeczki mąki i cukru zalać 5 łyżkami ciepłego mleka i wymieszać pozostawić do momentu pracy drożdży
Z przygotowanego ciasta odrywać kawałki ciasta rozciągnąć go i kłaść po pół łyżeczki powideł zawinąć i uformować kuleczkę, ułożyć na ściereczce i pozostawić do wyrośnięcia
Wyrośnięte bułeczki wkładać na gotującą się wodę i od czasu zagotowania się wody już z bułkami gotować na średnim ogniu małego palnika z obu stron po 10 minut aby w środku bułki nie były surowe
Ugotowane słodkie bułki podawać z kwaśną śmietaną i można dodać dowolne owoce