Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie lody można jeść przez całą jesień i zimę. Smakują dzieciom i dorosłym. Dzięki patyczkom nie brudzimy rączek czekoladą. Bułeczki idealne za każdą okazję. Właśnie dzisiaj je wymyśliłam :)
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 43
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 56
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 45
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 234
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 104
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 43
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 56
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 45
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 234
Przyszła jesień a wraz z nią dynia. :) Królowa sezonu jesiennego. Pozytywnie...
Odsłon: 104
Składniki
Wychodzi 9 lodowych bułek. Mąkę przesiewamy do miski, robimy wgłębienie. Drożdże kruszymy w dołek, posypujemy cukrem migdałowym i zalewamy kilkoma łyżkami letniego mleka. Resztę cukru ucieramy z żółtkiem. Gdy drożdże będą płynne, dodajemy resztę składników z zagniatamy ciasto. Odstawiamy z ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Potem ciasto dzielimy na 9 części po 50 g, jedna wyszła mi 70 g. Każdą część rozklepujemy w kółko lub owal i nadziewamy 1 łyżką musu jabłkowego. Formujemy jakby pieroga. Bułki odkładamy na blaszkę z papierem, łączeniem do dołu.
W dolną część bułki zbijamy patyczek. Przykrywamy do podrośnięcia na ok. 10-15 minut. Pieczemy w 185 C ok. 15 minut.
Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem. Upieczone i lekko przestudzone bułki smarujemy czekoladą. Bułki możemy posypać płatkami migdałowymi.
Lodowe bułeczko gotowe.