Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie są to świąteczne wypieki, ale myślę, że spokojnie mogą trafić na świąteczny stół. W końcu barszcz gotuje się na burakach, to czemu gościom nie zaserwować buraczanych babeczek? :) Jeżeli nie próbowaliście to nadarza się ku temu okazja :) W internecie jest bardzo dużo wydziwianych przepisów, a ten mój nie sprawi Wam żadnych problemów, więc do dzieła! :D
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25851
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2933
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1375
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25851
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2933
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1375
Składniki
Zabierając się do dzieła, musimy wcześniej ugotować buraki i przy okazji je zetrzeć, a wiem, że nie każdy lubi brudzić sobie nimi ręce :) Gdy przebrniemy ten etap do miski wrzucamy posiekane masło i cukier. Mikserem ucieramy na gładką masę, a następnie wbijamy po kolei jajka. Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao, starte buraki i wszystko razem miksujemy. Na końcu już bez udziału i pomocy miksera :), dodajemy pokruszoną czekoladę i chochlą wszystko delikatniie mieszamy.
Foremki do babeczek nacieramy tłuszczem, wlewamy do nich ciasto i pieczemy w 180C przez 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)