Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki słodkie dzięki startemu burakowi, więc dodajemy mniej cukru.
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2470
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 194
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18061
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5382
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2470
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 194
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18061
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5382
Składniki
Drożdże utrzeć z połową łyżeczki cukru, płynne przelać do mąki.
Żółtko roztrzepać, przełożyć do mąki, dodać starte buraki ( razem z sokiem ), wlać olej, zagnieść dość miękkie ciasto. Można dodać jeszcze trochę soku z buraka.
Przykryć, odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto zwiększy swoją objętość, rozwałkować je na grubość ok.1 cm.
Ciasto podsypujemy mąką.
Wykrawać kółka przy pomocy kieliszka, z reszty ciasta wyrabiamy małe kulki i lekko spłaszczamy.
Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju, lub smalcu z dwóch stron. Ja smażyłam na patelni. Osączamy na papierowych ręcznikach. Możemy posypać cukrem pudrem.