Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Buraczki na ryżowym puchu"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Buraczki gotuj do miękkości. Trzy przekrój na cztery części, a jeden pokrój w kostkę.
Na maśle zeszklij 3/4 cebuli i czosnek, dodaj ryż, podsmaż, zalej 0,5 l wody, posól. Gotuj, aż ryż wchłonie wodę. Dodaj zioła.
Podsmaż resztę cebuli i pokrojone buraczki, dopraw, zalej śmietaną z mąką. Sos gotuj do zgęstnienia. Polej buraczki.Źródło: Na żywo