Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraczki w zalewie"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3003
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3003
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Buraki umyj i ugotuj w łupinach. Po wystudzeniu obierz je, pokrój w plastry i włóż do słoika. Dodaj 2 kulki ziela i 3 ząbki posiekanego czosnku.
Zagotuj osłodzoną i posoloną wodę z octem. 3. Zalej buraki, zamknij słoik i pasteryzuj ok. 15 minut. Gdy będą gotowe, potnij je na mniejsze kawałki i włóż do miski.
Dodaj odcedzoną fasolę, przekrojone na pół oliwki, kapary, żurawinę i majeranek.
Całość zalej dressingiem miodowo-musztardowym z oliwą, solą oraz pieprzem. 6. Sałatkę wymieszaj i rozłóż na talerze.Źródło: Super TV