Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na smaczny deser.
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 401
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 493
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 401
Mocno warzywna wersja pysznego dania.
Odsłon: 493
Składniki
Wykonanie: Buraki umyć, obrać i zetrzeć na drobnej tarce. (tak aby otrzymać 1 szklankę) Przełożyć do miski, wsypać ½ szklanki cukru i resztę składników. Dodać żółtka , dokładnie wyrobić masę. Białka ubić na sztywno z resztą cukru, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Gotowe ciasto przelać do przygotowanej foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez pół godziny.