Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad na smaczny deser.
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1400
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 335
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1400
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 335
Składniki
Wykonanie: Buraki umyć, obrać i zetrzeć na drobnej tarce. (tak aby otrzymać 1 szklankę) Przełożyć do miski, wsypać ½ szklanki cukru i resztę składników. Dodać żółtka , dokładnie wyrobić masę. Białka ubić na sztywno z resztą cukru, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką. Gotowe ciasto przelać do przygotowanej foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez pół godziny.