Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraki z orzechami"
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 271
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 109
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4577
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 185
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 123
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 271
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 109
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4577
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 185
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 123
Składniki
Buraki wyszoruj i ugotuj do miękkości w lekko osolonej i zakwaszonej octem wodzie. Następnie odcedź je, ostudź, obierz ze skóry i pokrój w dość drobną kostkę.
Orzechy włoskie obierz z łupin i pokrusz na małe kawałki. Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub drobno posiekaj. Skrop sokiem wyciśniętym z połowy małej cytryny.
Wszystkie przygotowane połącz w jednej misce i dokładnie wymieszaj.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i utrzyj z solą. Zalej go jogurtem naturalnym, dodaj odrobinę pieprzu i wymieszaj.
Polej sałatkę powstałym sosem. Zostaw ją w lodówce na minimum godzinę. Przed podaniem udekoruj posiekaną natką pietruszki. Na wierzchu ułóż połówki orzecha.
Jadwiga Kwiek z ZakliczynaŹródło: Super TV