Do góry

Desery Przepis na:

Cappuccino

Cappuccino

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 3435

kolejna wersja ciasta pod tą nazwą, ciasto pyszne, lekkie, kwaskowe

Składniki

  • na ciasto: jajka 5 szt
  • woda 5 łyżek
  • cukier 1 szkl
  • cappuccino waniliowe 1/2 szkl
  • mąką pszenna 1/2 szkl
  • mąka ziemniaczana 1/2 szkl
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • na krem: śmietana kremówka 30% 0,5 l
  • śnieżka 1 szt
  • cappuccino waniliowe 2 łyżki
  • galaretka cytrynowa 1 szt
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. ubić białka, dodać cukier, żółtka, wodę, zmiksować, dodać przesianą mąkę z cappuccino i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszań, wylać na brytfannę, piec ok 30 min w 180 st,
    2. galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl wody,
    3. śmietanę ubić, dodać śnieżkę, cappuccino i tężejącą galaretkę,
    4. zimne ciasto przekroić na 2 części, na jedną część wyłożyć krem, przykryć drugim ciastem, wierzch posmarować resztą kremu, dobrze wystudzić,
    5. kto lubi bardziej wilgotne ciasta może przed nałożeniem kremu nasączyć ciasto,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń