Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna wersja ciasta pod tą nazwą, ciasto pyszne, lekkie, kwaskowe
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 75
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4317
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2591
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 75
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4317
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2591
Składniki
1. ubić białka, dodać cukier, żółtka, wodę, zmiksować, dodać przesianą mąkę z cappuccino i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszań, wylać na brytfannę, piec ok 30 min w 180 st, 2. galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl wody, 3. śmietanę ubić, dodać śnieżkę, cappuccino i tężejącą galaretkę, 4. zimne ciasto przekroić na 2 części, na jedną część wyłożyć krem, przykryć drugim ciastem, wierzch posmarować resztą kremu, dobrze wystudzić, 5. kto lubi bardziej wilgotne ciasta może przed nałożeniem kremu nasączyć ciasto, smacznego