Do góry

Desery Przepis na:

Carpaccio z cukinii

Carpaccio z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Carpaccio z cukinii"

Składniki

  • 4 średniej wielkości cukinie
  • sok z 1 cytryny
  • oliwa z oliwek
  • 200 g fety lub parmezanu w jednym kawałku (np. Parmigiano Reggiano)
  • sól, pieprz
  • opcjonalnie orzechy włoskie
  • 1 pęczek koperku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinie umyj, osusz i obieraczką do warzyw pokrój na bardzo cienkie plastry. Ułóż je na półmisku warstwami, polewając lekko każdą warstwę sokiem z cytryny oraz oliwą. Dopraw solą i pieprzem.

  2. Fetę pokrusz, a parmezan zetrzyj w cienkie wiórki, i posyp cukinię. Schłodź i podawaj, także w wersji z orzechami i koperkiem.

  3. • 10 minut+ czas schłodzenia • dla 4 osób • cena 18 zł.

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń