Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Carpaccio z cukinii"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 233
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 233
Składniki
Cukinie umyj, osusz i obieraczką do warzyw pokrój na bardzo cienkie plastry. Ułóż je na półmisku warstwami, polewając lekko każdą warstwę sokiem z cytryny oraz oliwą. Dopraw solą i pieprzem.
Fetę pokrusz, a parmezan zetrzyj w cienkie wiórki, i posyp cukinię. Schłodź i podawaj, także w wersji z orzechami i koperkiem.
• 10 minut+ czas schłodzenia • dla 4 osób • cena 18 zł.Źródło: Show