Do góry

Desery Przepis na:

Chałwa szłonecznikowa

Chałwa szłonecznikowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 145 Ocena: 1963

Dodano:

Odsłon: 1126

Przepis na tę chałwę znalazłam na którymś z blogów bardzo mi posmakowała więc udostępniam Wam :) I jeszcze ten słonecznik bardzo zdrowy :).

Składniki

  • 2 szklanki nasion słonecznika
  • 2 łyżki karobu lub kakao
  • 2-3 łyżki syropu klonowego
  • szczypta soli himalajskiej
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni,uważać żeby się nie przypalił.Następnie ostudzić.
    Ostudzony słonecznik blendujemy na "masło",może to trochę potrwać w zależności jaki mamy sprzęt.Ja użyłam zwykłego ręcznego blendera,tylko pamiętajcie że naczynie musi być przykryte bo słonecznik bardzo pryska na początku :).
    Potem dodajemy syrop klonowy i karob(zamiennie można użyć kakao) i miksujemy dalej.
    Masę formujemy w wałek i kroimy tak jak kopytka ;)

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń