Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne, proste i pyszne ciasto chałwowe. Idealne na niedzielny podwieczorek.
Naleśniki z serem zawsze przypominają mi najcudowniejsze smaki dzieciństwa. T...
Odsłon: 77
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 127
Prażuchy to gotowane ziemniaki z dodatkiem mąki pszennej którą dodaje się pod...
Odsłon: 123
Naleśniki z serem zawsze przypominają mi najcudowniejsze smaki dzieciństwa. T...
Odsłon: 77
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 127
Prażuchy to gotowane ziemniaki z dodatkiem mąki pszennej którą dodaje się pod...
Odsłon: 123
Składniki
Tortownica 15 cm. Krem. Chałwę rozkruszyć i wymieszać z mascarpone i cukrem. Biszkopty lekko nasączyć kawą. W tortownicy ułożyć pierwszą warstwę ciastek. Posypać rodzynkami, orzechami, przykryć połową kremu. Nałożyć drugą warstwę nasączonych ciastek. Znowu posypać bakaliami, przykryć pozostałym kremem. Wierzch posypać pokruszonymi biszkoptami, orzechami i rodzynkami. Dobrze schłodzić. W tym upale, prawie cały czas musiałam ciasto trzymać w zamrażalce.