Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smak chałwy i bitej śmietany.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 420
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3952
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3856
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 420
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1980
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3952
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3856
Składniki
Chałwę podgrzewamy w mleku do całkowitego rozpuszczenia. Opcjonalnie można dosłodzić. Płatki żelatyny moczymy w zimnej wodzie, odciskamy, dodajemy do mleka. Rozpuszczamy, studzimy. W formie (28 x 18) układamy słomkę ptysiową, na nią przekładamy tężejącą masę chałwową. Przekładamy do lodówki, do całkowitego stężenia masy. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Mieszamy z nasionami chia, układamy na wierzch ciasta. Przekładamy na kilka godzin do lodówki.