Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chałwowiec z delicjami w sam raz na święta, ciasto z pyszną masą!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3970
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19981
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3106
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4373
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3970
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19981
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3106
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4373
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i startą na drobnej tarce czekoladą. Wymieszać i upiec biszkopt na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach.
Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Wsypujemy pokruszoną chałwę, orzechy i pokrojone rodzynki w czekoladzie. Mieszamy.
Masa śmietanowa: Śmietanki ubić na sztywno i wlać do nich tężejące galaretki truskawkowe rozpuszczone we wrzątku. Zmiksować. Czekoladę zetrzeć na tarce i wmieszać w śmietanę. Przełożenie: Biszkopt- masa chałwowa- delicje- masa śmietanowa- dekoracja.