Do góry

Desery Przepis na:

Chałwowiec z delicjami

Chałwowiec z delicjami

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1815

Dodano:

Odsłon: 2210

Chałwowiec z delicjami w sam raz na święta, ciasto z pyszną masą!

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać żółtka i wsypać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i startą na drobnej tarce czekoladą. Wymieszać i upiec biszkopt na formie 25/36 do 20 minut w 180 stopniach.

  2. Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Wsypujemy pokruszoną chałwę, orzechy i pokrojone rodzynki w czekoladzie. Mieszamy.

  3. Masa śmietanowa: Śmietanki ubić na sztywno i wlać do nich tężejące galaretki truskawkowe rozpuszczone we wrzątku. Zmiksować. Czekoladę zetrzeć na tarce i wmieszać w śmietanę.

    Przełożenie: Biszkopt- masa chałwowa- delicje- masa śmietanowa- dekoracja.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 grudnia 2017 Pyszne ciacho :)
Poproszę taki talerzyk, po biedzie jakoś sobie dziś w trójkę z tym poradzimy ;)
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń