Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 124
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 124
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 110
Składniki
Serek mascarpone przełóż do miski dodaj dokładnie pokruszoną chałwę o smaku waniliowym, zmiksuj, wlej schłodzoną śmietankę i ubij razem na gładki mus.
Przełóż mus do szklanek, posyp pestkami wydrążonymi z granatu, posiekanymi migdałami(możesz je wcześniej uprażyć na suchej patelni) oraz wiórkami czekolady)
Deser podawaj od razu, albo przechowuj w lodówce