Do góry

Desery Przepis na:

Chatka Baby Jagi

Chatka Baby Jagi

Autor:

Przepisów i artykułów: 802 Ocena: 16581

Dodano:

Odsłon: 4075

Deser furora z lat 80-tych. Ciasto bez pieczenia i łatwe nawet dla osób, które nie pieką.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chatka Baby Jagi

Przygotowanie

  1. Dzień wcześniej zrobiłam galaretkę i wylałam ja do płaskiego naczynia aby było łatwo ją kroić.
    400 g twarogu zmalaksowałam z dodatkiem łyżki cukru wanilinowego i łychy cukru. jesli masa jest zbyt sucha można dodać śmietany 18%.
    Starłam na drobnym oczku gorzkiej czekolady i dodałam i wymieszałam.

  2. Herbatniki ciemne ułożyłam na macie i folii spożywczej- łatwiej będzie zawijać. 3 na 6 sztuk.
    Wyłożyłam połowę masy twarogowej z wiórkami i przykryłam jasnymi herbatnikami.

  3. Zmalaksowałam kolejna partię twarogu z cukrem i cukrem wanilinowym i wyłożyłam.

  4. Wykroiłam galaretkę i dałam po środku. Złożyłam chatkę i posmarowałam ją po wierzchu resztą masy z wiórkami czekoladowymi.
    Chatkę schłodziłam w lodówce.

  5. Do cukru pudru dałam barwnik spożywczy i odrobinę wrzątku tak aby powstał gęsty lukier.

  6. Z okienek czekolady zrobiłam komin. Lukrem polałam całość. Można jeść po lekkim schłodzeniu.

  7. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (39)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń