Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser furora z lat 80-tych. Ciasto bez pieczenia i łatwe nawet dla osób, które nie pieką.
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5115
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 583
Schab wieprzowy wędzony w aromacie płynnego dymu wędzarniczego olcha/buk. Trz...
Odsłon: 5115
Masło niesamowicie wzbogaca smak ryby, właściwie inne przyprawy oprócz soli i...
Odsłon: 583
Składniki
Dzień wcześniej zrobiłam galaretkę i wylałam ja do płaskiego naczynia aby było łatwo ją kroić. 400 g twarogu zmalaksowałam z dodatkiem łyżki cukru wanilinowego i łychy cukru. jesli masa jest zbyt sucha można dodać śmietany 18%. Starłam na drobnym oczku gorzkiej czekolady i dodałam i wymieszałam.
Herbatniki ciemne ułożyłam na macie i folii spożywczej- łatwiej będzie zawijać. 3 na 6 sztuk. Wyłożyłam połowę masy twarogowej z wiórkami i przykryłam jasnymi herbatnikami.
Zmalaksowałam kolejna partię twarogu z cukrem i cukrem wanilinowym i wyłożyłam.
Wykroiłam galaretkę i dałam po środku. Złożyłam chatkę i posmarowałam ją po wierzchu resztą masy z wiórkami czekoladowymi. Chatkę schłodziłam w lodówce.
Do cukru pudru dałam barwnik spożywczy i odrobinę wrzątku tak aby powstał gęsty lukier.
Z okienek czekolady zrobiłam komin. Lukrem polałam całość. Można jeść po lekkim schłodzeniu.
Smacznego :)