Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, pięknie wyglądające sernikowe ciasto na zimno
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Składniki na masę serowa powinny być w temp. pokojowej. Masło utrzeć przez chwilę. Dodać cukier puder i ponownie zmiksować. Następnie dodać po łyżce twaróg i cały czas miksować. Masę podzielić na dwie części (masy ciemnej powinno być troszkę więcej). Do masy białej dodać aromat waniliowy. Do większej części serowej dodać kakao. Folię aluminiową rozłożyć i wzdłuż ułożyć herbatniki jeden obok drugiego w trzech rzędach po sześć. Na herbatniki wyłożyć jasną część.
Ułozyć kolejne warstwy Wyłożyć ciemną masę.
Wyłożyć ciemną masę. Na środku ułozyc w pasku maliny.
Jeden i drugi bok folii aluminiowej należy podnieść do góry, złożyć ciasto w trójkąt lekko dociskając. Ciasto dokładnie zawinąć folią i włożyć do lodówki na minimum kilka godzin. Polewa kakaowa: Żelatynę rozpuscić w gorącej wodzie. Masło przełozyć do garnka razem z kakao i cukrem pudrem. Podgrzewać i mieszać do połączenia. Zdjąć z ognia i wlewać cały czas mieszając żelatynę. Polewę zostawić do lekkiego stężenia i następnie polać ciasto. Zostawić, aż polewa stężeje i dopiero wtedy kroić.
Smacznego :-)