Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, pięknie wyglądające sernikowe ciasto na zimno
Składniki na masę serowa powinny być w temp. pokojowej.
Masło utrzeć przez chwilę. Dodać cukier puder i ponownie zmiksować. Następnie dodać po łyżce twaróg i cały czas miksować. Masę podzielić na dwie części (masy ciemnej powinno być troszkę więcej). Do masy białej dodać aromat waniliowy. Do większej części serowej dodać kakao.
Folię aluminiową rozłożyć i wzdłuż ułożyć herbatniki jeden obok drugiego w trzech rzędach po sześć. Na herbatniki wyłożyć jasną część.
Ułozyć kolejne warstwy Wyłożyć ciemną masę.
Wyłożyć ciemną masę. Na środku ułozyc w pasku maliny.
Jeden i drugi bok folii aluminiowej należy podnieść do góry, złożyć ciasto w trójkąt lekko dociskając. Ciasto dokładnie zawinąć folią i włożyć do lodówki na minimum kilka godzin.
Polewa kakaowa: Żelatynę rozpuscić w gorącej wodzie. Masło przełozyć do garnka razem z kakao i cukrem pudrem. Podgrzewać i mieszać do połączenia. Zdjąć z ognia i wlewać cały czas mieszając żelatynę. Polewę zostawić do lekkiego stężenia i następnie polać ciasto. Zostawić, aż polewa stężeje i dopiero wtedy kroić.
Smacznego :-)
Jest to pyszne ciasto składające się z 3 warstw herbatników, przełożonych mas...
Odsłon: 15664
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53570
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14140
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166525
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 34
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53570
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14140
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166525
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 34
Składniki
Składniki na masę serowa powinny być w temp. pokojowej. Masło utrzeć przez chwilę. Dodać cukier puder i ponownie zmiksować. Następnie dodać po łyżce twaróg i cały czas miksować. Masę podzielić na dwie części (masy ciemnej powinno być troszkę więcej). Do masy białej dodać aromat waniliowy. Do większej części serowej dodać kakao. Folię aluminiową rozłożyć i wzdłuż ułożyć herbatniki jeden obok drugiego w trzech rzędach po sześć. Na herbatniki wyłożyć jasną część.
Ułozyć kolejne warstwy Wyłożyć ciemną masę.
Wyłożyć ciemną masę. Na środku ułozyc w pasku maliny.
Jeden i drugi bok folii aluminiowej należy podnieść do góry, złożyć ciasto w trójkąt lekko dociskając. Ciasto dokładnie zawinąć folią i włożyć do lodówki na minimum kilka godzin. Polewa kakaowa: Żelatynę rozpuscić w gorącej wodzie. Masło przełozyć do garnka razem z kakao i cukrem pudrem. Podgrzewać i mieszać do połączenia. Zdjąć z ognia i wlewać cały czas mieszając żelatynę. Polewę zostawić do lekkiego stężenia i następnie polać ciasto. Zostawić, aż polewa stężeje i dopiero wtedy kroić.
Smacznego :-)
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 84
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 223