Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chia Pudding to jeden z łatwiejszych w przyrządzeniu deserów jakie istnieją. Przepis jest dość prosty a mleko którego zazwyczaj się używa zastąpiliśmy mlekiem migdałowym a cukier miodem wiec spokojnie można go polecić osobą uczulonym na laktozę bądź mające problemy z cukrem. Bogate w białko i błonnik nasiona Chia od pewnego czasu stały się bardzo popularne ze względu na swoje walory zdrowotne. Nie kosztują wiele a przyrządzane z płatkami owsianymi stanowią idealne i zbilansowane śniadanie
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Całość przedstawiam na filmie poniżej:) zachęcam również do odwiedzin mojego kanału na Youtube - Gotuj z Klasą Przepis na ten Pudding jest banalnie prosty - Do 500 ml ciepłego mleka migdałowego wsypujemy 6 łyżek nasion Chia oraz 6 łyżek miodu. - Ścieramy do tego skórkę z jednej cytryny i mieszamy wszystko razem. - Odstawiamy do schłodzenia na co najmniej 2 godziny - Po tym czasie rozlewamy do salaterek i dekorujemy ulubionymi owocami. Ja wybrałem mango i maliny ale możesz dodać jakie chcesz owoce bądź jagody:) Smacznego:)