Do góry

Desery Przepis na:

Chinese rice cookies

Przepis dnia 2012-08-16
Chinese rice cookies

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 959

Dodano:

Odsłon: 10997

Smaczne Tanie Dietetyczne

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Chinese rice cookies

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki mieszamy razem. Wyrabiamy. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

  2. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).

  3. W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę. Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru ( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).

  4. Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą. Smakują obłędnie!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 13 sierpnia 2012 Jadłam kilka razy podobne ciastka (nie jestem pewna czy z kokosem), były przepyszne. A ten kleik ryżowy to takie płatki ryżowe ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń