Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bananowo-czekoladowy łączy dwa pyszne i pasujące do siebie składniki. Świetnie sprawdzi się na śniadanie lub deser, ponieważ z kawą smakuje naprawdę wybornie. Chlebek bananowo-czekoladowy robi się podobnie szybko i prosto jak tradycyjny, przyrządzany z samych owoców, ale jego aromat jest jeszcze bogatszy.
Keksówka o wymiarach 20 x 10 cm
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 315
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 107
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 315
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 107
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza. Połącz ze sobą te suche składniki: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, kakao, solą i sodą oczyszczoną.
Obierz banany i pokrój na mniejsze kawałki. Zgnieć widelcem na gładką masę.
Do osobnej miski włóż masło , cukier i cukier wanilinowy. Ucieraj, aż powstanie puszysta, jasna masa. Następnie dodawaj po jednym jajku, ciągle miksując. Po dodaniu jajek, do masy przerzuć też bananową paćkę.
Do masy z masła, cukru, jajek i bananów dodaj suche składniki. Wymieszaj dobrze szpatułką i wsyp posiekaną drobno czekoladę. Ponownie zmieszaj, do połączenia.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wlej do niej przygotowaną masę. Wyrównaj i wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 60 minut. Po tym czasie zrób test tzw. „suchego patyczka”. Wyjmij i wystudź przed zjedzeniem.