Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bananowo-czekoladowy łączy dwa pyszne i pasujące do siebie składniki. Świetnie sprawdzi się na śniadanie lub deser, ponieważ z kawą smakuje naprawdę wybornie. Chlebek bananowo-czekoladowy robi się podobnie szybko i prosto jak tradycyjny, przyrządzany z samych owoców, ale jego aromat jest jeszcze bogatszy.
Keksówka o wymiarach 20 x 10 cm
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 55
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26735
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 371
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 55
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26735
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 371
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza. Połącz ze sobą te suche składniki: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, kakao, solą i sodą oczyszczoną.
Obierz banany i pokrój na mniejsze kawałki. Zgnieć widelcem na gładką masę.
Do osobnej miski włóż masło , cukier i cukier wanilinowy. Ucieraj, aż powstanie puszysta, jasna masa. Następnie dodawaj po jednym jajku, ciągle miksując. Po dodaniu jajek, do masy przerzuć też bananową paćkę.
Do masy z masła, cukru, jajek i bananów dodaj suche składniki. Wymieszaj dobrze szpatułką i wsyp posiekaną drobno czekoladę. Ponownie zmieszaj, do połączenia.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wlej do niej przygotowaną masę. Wyrównaj i wstaw do rozgrzanego piekarnika na ok. 60 minut. Po tym czasie zrób test tzw. „suchego patyczka”. Wyjmij i wystudź przed zjedzeniem.