Do góry

Desery Przepis na:

Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 133

Dodano:

Odsłon: 2478

Szybkie i pyszne ciasto z owocami. Do jego przygotowania nie musimy wyjmować nawet miksera! ;) Polecam serdecznie

Składniki

  • 3 dojrzałe banany
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1/3 kostki masła
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego (16g)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody
  • garść malin i borówek
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chlebek bananowy

Przygotowanie

  1. Masło roztapiamy w rondelku i zostawiamy do wystudzenia.

  2. Do miski przekładamy obrane banany i rozgniatamy je dokładnie widelcem.

  3. Do rozgniecionych bananów wlewamy masło i wbijamy jajko. Mieszamy. Wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i sodę. Mieszamy. Wsypujemy owoce i mieszamy delikatnie, aby się nie rozpadły.

  4. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy 45-55 minut w temperaturze 170 stopni. Grzałka góra-dół.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń