Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasto z owocami. Do jego przygotowania nie musimy wyjmować nawet miksera! ;) Polecam serdecznie
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1785
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1521
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1911
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1785
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1521
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1911
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku i zostawiamy do wystudzenia.
Do miski przekładamy obrane banany i rozgniatamy je dokładnie widelcem.
Do rozgniecionych bananów wlewamy masło i wbijamy jajko. Mieszamy. Wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i sodę. Mieszamy. Wsypujemy owoce i mieszamy delikatnie, aby się nie rozpadły.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy 45-55 minut w temperaturze 170 stopni. Grzałka góra-dół.