Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne ciasto z owocami. Do jego przygotowania nie musimy wyjmować nawet miksera! ;) Polecam serdecznie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13053
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14379
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5944
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13053
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14379
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5944
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku i zostawiamy do wystudzenia.
Do miski przekładamy obrane banany i rozgniatamy je dokładnie widelcem.
Do rozgniecionych bananów wlewamy masło i wbijamy jajko. Mieszamy. Wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i sodę. Mieszamy. Wsypujemy owoce i mieszamy delikatnie, aby się nie rozpadły.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki i pieczemy 45-55 minut w temperaturze 170 stopni. Grzałka góra-dół.