Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów. Słodki chlebek bananowy. Tym razem z dodatkiem orzechów włoskich. Wierzch chlebka zawsze posypuję posiekaną czekoladą. Po upieczeniu nie trzeba już cukru pudru, ani żadnej polewy.
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 67
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2150
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 407
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 67
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2150
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 407
Składniki
Orzechy pokroić nożem na mniejsze kawałki. Banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Dodać jajka i olej. Wszystko zblendować na gładką masę. Następnie dodać cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Chwilę zmiksować i dodać orzechy. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Czekoladę posiekać nożem. Posypać wierzch ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 50-55 minut.