Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów. Słodki chlebek bananowy. Tym razem z dodatkiem orzechów włoskich. Wierzch chlebka zawsze posypuję posiekaną czekoladą. Po upieczeniu nie trzeba już cukru pudru, ani żadnej polewy.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3155
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 551
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2300
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3155
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 551
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2300
Składniki
Orzechy pokroić nożem na mniejsze kawałki. Banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Dodać jajka i olej. Wszystko zblendować na gładką masę. Następnie dodać cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Chwilę zmiksować i dodać orzechy. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Czekoladę posiekać nożem. Posypać wierzch ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 50-55 minut.