Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów. Słodki chlebek bananowy. Tym razem z dodatkiem orzechów włoskich. Wierzch chlebka zawsze posypuję posiekaną czekoladą. Po upieczeniu nie trzeba już cukru pudru, ani żadnej polewy.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 795
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5615
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9468
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 219
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 795
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5615
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9468
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 219
Składniki
Orzechy pokroić nożem na mniejsze kawałki. Banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski. Dodać jajka i olej. Wszystko zblendować na gładką masę. Następnie dodać cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Chwilę zmiksować i dodać orzechy. Ponownie zmiksować do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Czekoladę posiekać nożem. Posypać wierzch ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 50-55 minut.